ÇORUM / KARGI - Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Ara

Bu sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda küçük çocuklar gönüllerince eğlendi. Ellerinde Türk bayrakları ve Türk bayraklı balonlar ile çocukların oldukça mutlu oldukları görüldü. Geleceğimizin teminatı bu çocukların mutlu olması büyükleri de sevindirdi. Kargı sokaklarında Cumhuriyet'in ilanını canlandıran Hasret ASLAN ve öğrencileri Kargı halkına unutulmaz bir Cumhuriyet coşkusu yaşattı.

Ara

Kargı Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimliği yapan doktorumuz okulumuzun özel öğrencilerinin bulunduğu sınıfı ziyaret ederek onların sağlık kontrolünü yaptı. Ardından da meslek tanıtımı için sınıfları gezen doktorumuz, öğrencilere doktorluk mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Sıcak bir ortamda geçen meslek tanıtımının ardından bu kez stetoskopu eline alan öğrencilerimizin doktorun nabzını dinledi. Bu ziyaretten de bu güzel görüntüler kaldı. Kargı Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak görev yapan Doktor Adem ŞAHİN’e bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Kargı Cumhuriyet Yatılı Bölge İlkokulu Ortaokulu öğrencileri “Geçmişe Yolculuk” konulu sergi düzenledi. 4/B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Hasret ASLAN,  geçmişte Kargı’da büyüklerimizin kullandığı eşyalardan ve elbiselerden sergi düzenledi. Bakır su kaplarından tahta leğenlere, kıl dokuma kilimlerden hayvan bağırsağının ince ince dilimlenip kurutulmasıyla elde edilen iplerle yapılan buğday eleme kaplarına kadar (gözer, elek) vb. onlarca eşya sınıfta sergilendi. Öğrencilere atalarımızın minimal bir yaşam sürdüğü hayvanların yününden halı, kilim, heybe; hayvanların bağırsağının ince ince dilimlenip kurutulmasıyla ip; hayvanların boynuzlarından bıçak sapı, tarak yaptıklarını anlattı.