ÇORUM / KARGI - Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Kargı Cumhuriyet Yatılı Bölge İlkokulu öğrencileri öğretmenleri Hasret ASLAN öncülüğünde “Geçmişe Yolculuk” konulu sergi düzenledi.

Kargı Cumhuriyet Yatılı Bölge İlkokulu Ortaokulu öğrencileri “Geçmişe Yolculuk” konulu sergi düzenledi. 4/B sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Hasret ASLAN,  geçmişte Kargı’da büyüklerimizin kullandığı eşyalardan ve elbiselerden sergi düzenledi. Bakır su kaplarından tahta leğenlere, kıl dokuma kilimlerden hayvan bağırsağının ince ince dilimlenip kurutulmasıyla elde edilen iplerle yapılan buğday eleme kaplarına kadar (gözer, elek) vb. onlarca eşya sınıfta sergilendi. Öğrencilere atalarımızın minimal bir yaşam sürdüğü hayvanların yününden halı, kilim, heybe; hayvanların bağırsağının ince ince dilimlenip kurutulmasıyla ip; hayvanların boynuzlarından bıçak sapı, tarak yaptıklarını anlattı.

06-12-202306-12-202306-12-2023

Yayın: 06.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 14:04 - Görüntülenme: 53